شخصیت شبهه اسکیزوفرنی : سخترانی دکتر پرویز فهیمیان

شخصیت شبهه اسکیزوفرنی چیست؟

افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوتایپال ( شخصیت شبهه اسکیزوفرنی) اغلب عجیب و غیرعادی توصیف می‌شوند و معمولا تعداد روابط نزدیک آنها کم است ( اگر رابطه‌ای داشته باشند). آنها به طور کلی چگونگی شکل‌گیری روابط و تاثیر رفتار خودشان را بر دیگران نمی‌فهمند. همچنین ممکن است درباره‌ی انگیزه و رفتار دیگران دچار سوء‌تفاهم شوند و بی‌اعتمادی قابل توجهی نسبت به دیگران در آنها شکل بگیرد.

افرادی که دچار اختلال شخصیت اسکیزوفرنیگونه هستند، نوعاً شرایط زیر را دارند :
افکار، رفتارها و برداشتهای نامتعارف و غیرعادی
ادعای خواندن افکار دیگران یا توانایی پیشگویی آینده
مشکلات عمده در ایجاد ارتباط با دیگران
اضطراب حاد اجتماعی که با گذشت زمان یا آشنایی برطرف نمیشود
حرف زدن با خود، نادیده گرفتن دیگران یا عکس العمل های نامناسب

ازدواج با اختلال شخصیت اسکیزوتایپال ( شخصیت شبهه اسکیزوفرنی)

شخصیت عجیب، یعنی کسی که از اختلال شخصیت اسکیزوتایپال رنج می برد احتمالاً در همان مراحل اولیه رابطه اش با شما ظاهر ، طرز فکر و رفتار غیرعادی و عجیبش را به نمایش می گذارد. چنین شخصی به طور آشکارا عقایدی نامتعارف دارد که می توان آنها را در باور او به قدرت های سحر آمیز ، تأثیر بی درنگ نیروهای ماوراء الطبیعه در اتفاقات روزمره و تأثیرگذاری وجود خودش در نیروهای خارجی و غیرمادی دید. همچنین ممکن است پی ببرید شخص اسکیزوتایپالی که با او رابطه دارید عقیده دارد شخصیت های بازیگر فیلم جملاتی را بیان می کنند که اهمیت و معنی خاصی برای او دارند . و یا به شدت به فکرخوانی اعتقاد داشته و هر وقت نتوانید باورهایش را درک کرده یا احساساتش را بفهمید ناامید و سرخورده می شود . اتفاقاتی که ممکن است اکثر مردم عادی به شانس و اقبال مرتبط بدانند برای او معنا و اهمیت خاصی داشته و آن را به خودشان نسبت می دهند. این مسئله برای اطرافیان نیز غیرطبیعی و هراس انگیز می باشد.

افراد بزرگسالی که دچار این اختلال هستند اکثراً عادت به تمیزی و آراستگی ضعیف و بی قاعده ای دارند ؛ دلیلش این است که آنها از عرف و روال جاری اجتماع به دور هستند و فکرشان درگیر باورهای عجیب و خیال پردازی های کودکانه است. طرز صحبت او ممکن است طوری باشد که مردم آن را بسیار غیرعادی بدانند ( مانند : من فرانک هستم . مدت ۲۸ سال است که در این سیاره ساکنم).

کمبودهای چشمگیری در مهارت های بین فردی این شخص وجود دارد و در موقعیت های اجتماعی ( مخصوصاً در میان افراد ناشناس) بسیار معذب است . وارد شدن در یک جمع جدید ممکن است او را به قدری مضطرب سازد که نتواند با دیگران ارتباط برقرار کند و نیز در این موقعیت ها آن قدر عصبی می شود که بی اختیار عقاید نادرستی بر زبان می آورد . همچنین شخصیت اسکیزوتایپال آنقدر از این شاخه به آن شاخه پریده و گفته هایش به طرز آشکاری نامربوط است که مخاطبانش در عجب می مانند که آیا او دیوانه است یا از مفاهیم خاصی استفاده می کند . متأسفانه این اشخاص به جز اطرافیان درجه یک ، هرگز دوست یا سنگ صبور زیادی نخواهند داشت. این افراد ممکن است مشکلات کاری زیادی داشته باشند. وقتی در کنار دیگران قرار می گیرند دچار اضطراب فراوانی می شوند . این افراد معمولاً گفته های عجیبی به زبان می آورند و ظاهری غیرعادی دارند. در اثر این ویژگیها امنیت شغلی کمی خواهند داشت و به سختی می توانند شغل خود را حفظ کنند. بسیاری از اشخاص مبتلا به اختلال اسکیزوتایپال در نهایت قسمت اعظم زندگی خود را تنها سپری می کنند چراکه نسبت به طرد شدن بسیار حساس بوده و واقعاً قادر نیستند با شخص دیگری ارتباط موفقیت آمیزی برقرار کنند.

سخنرانی دکتر پرویز فهیمیان درباره شخصیت شبهه اسکیزوفرنی (اسکیزوتایپال)

زمان: ۴۷ دقیققه

فرمت: mp3

دانلود

روان راهنما


صفحه اصلی دانلود کارگاه ، کتاب ، پرسشنامه ، ویدئوهای آموزشی ، پاورپوینت و نرم افزار


توجه : لینک دانلود فایلها بلافاصله پس از خرید ظاهر میشود و به ایمیل شما هم ارسال میشود(پوشه هرزنامه یا spam را چک کنید). در صورتی که پس از خرید با مشکل دانلود در مرورگر گوگل کروم مواجه شدید از این راهنما استفاده کنید. ترجیحا از مرورگر فایرفاکس استفاده کنید (پسورد فایلها: ۱۳۵۷ و یا www.ravanrahnama.ir) ravanrahnama این مجموعه را ببینید bookh

شما ممکن است این را هم بپسندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *