مسائل جنسی : چرا والدین از صحبت کردن درباره‌ مسائل جنسی با کودک نگرانند؟

مسائل جنسی موضوعی است که ذهن بسیاری را  درگیر کرده است. اما چرا والدین از صحبت کردن درباره‌ مسائل جنسی با کودکان نگرانند؟

صحبت کردن با بچه‌ها درباره‌ جنسیت، برای اغلب والدین کار دشواری است. والدین نگران زیاد گفتن ، کم گفتن و گیج کردن بچه‌ها هستند.

بعضی‌ها فکر می‌کنند اگر درباره‌ی مسائل جنسی با کودکان چیزی بگویند افکار جنسی را در ذهن آنها پرورش می‌دهند و یا آنها تشویق به این کار می‌شوند.

بعضی‌ها فکر می‌کنند اگر کودکشان سؤال نمی‌کند، علاقه‌ای به این موضوع ندارد یا هنوز خیلی کوچک است یا آمادگی لازم را ندارد و از همه بدتر ، شاید نیاز به دانستن ندارد !!!

ولی همان گونه که خود ما هم زمانی کودک بوده‌ایم و می‌دانیم که کودک حتماً سؤال دارد. شاید نمی‌داند چگونه بپرسد یا بی‌میلی والدین خود را نسبت به پاسخ گفتن به چنین سؤالات احساس می‌کنند.

 شاید ترس والدین از پاسخگویی به کنجکاوی کودکان ،از انجا ناشی  میشود که والدین پرسش کودک خود را از دیدگاه یک بزرگسال می نگرند .

و یا نگران ان هستند که ایا فرزندشان آنقدر بزرگ نشده که بتواند اینگونه اطلاعات را بدون سؤال درک و  پردازش کند .

طبق نتایج تحقیقات علمی در معتبرترین دانشگاههای دنیا، ثابت شده که ارائه اطلاعات صحیح و علمی به کودکان و نوجوانان ، نه تنها  باعث افزایش تجربیات جنسی در آنها نمی شود بلکه کودکانی که نسبت به مسائل جنسی خود آگاهی دارند تمایل بیشتری برای به تاخیر انداختن آمیزش جنسی دارند و ترجیح می دهند که در سنین بالاتری به این امر بپردازند .

والدین باید نزد فرزندان اعتراف کنند که سخن گفتن درباره‌ی جنسیت، گاهی با شرم و حیا همراه است چون موضوع خیلی حساس و خصوصی است و همین می‌تواند زمینه مشترکی باشد تا گفت و گویتان را آغاز کنید هم چنین  لازم نیست همه اطلاعات یک جا در اختیار او بگذارید.

فراگیری آموزش جنسی مانند درس هایی هم چون ریاضی و علوم باید به صورت تدریجی و در طی زمان صورت گیرد. باید از مفاهیم پایه‌ای شروع کنیم و مناسب با رشد کودک جزئیات بیشتری را به مفاهیم پایه بیفزاییم.به یاد داشته باشید هیچ وقت برای شروع کردن دیر نیست.

لحظه‌های مناسب آموزش یا موقعیت‌هایی هستند که در طی زندگی روزمره ما رخ می‌دهند و به صورت کلیدی برای گفت و گوی بیشتر درباره‌ی موضوع جنسیت عمل می‌کنند.

به عنوان مثال می توان از لحظه های مناسب زیر نام برد :

  • – هنگامی که یکی از بستگان، همسایه یا دوستان شما باردار شده
  • – در هنگام دیدار از باغ‌وحش و مشاهده‌ رفتار جنسی حیوانات.
  • – زائیدن یک حیوان خانگی.
  • – هنگام رفتن به مطب پزشک.
  • – وقتی کودک شما به بدن های برهنه‌ دیگران در خانه یا در استخر زل می‌زند
  • – وقتی دختر یا پسرتان سعی می‌کند کسی را که برهنه است ببیند.
  • – دیدن نوار بهداشتی در فروشگاه
  • – نگاه کنجکاوانه فرزندتان هنگامی که پوشک بچه عوض می‌شود.

لازم است پدر و مادر ابتکار عمل را بدست گیرید و درباره‌ موضوع جنسیت و بچه‌دار شدن با او صحبت کنید.

شاید نیاز باشد سر صحبت را با بیان موضوعی از زندگی خودشان باز کنید.

مثلا ً: وقتی من بچه بودم مادربزرگت هیچ وقت درباره‌ی این که بچه‌ها  چه گونه به دنیا می‌آیند به من چیزی نمی‌گفت.

و یا :

برای من صحبت کردن درباره‌ مسائل جنسی دشوار است ، من و پدر و مادرم هیچ گاه در این خصوص صحبت نکرده ایم اما می خواهم تو کسی را برای گفت و گو راجع به این موضوع داشته باشی .

 باید برای کودکان توضیح داد که دانش درباره‌ جنسیت چیزی نیست که از آن خجالت بکشیم و هیچ وقت نباید از دانستن شرم داشته باشیم.

به کودکتان بفهمانید که در آینده از سؤالات او استقبال خواهید کرد.

 اگر فرزندانتان شما را با سؤال خود غافل گیر کرد، می‌توانید پاسخ خود را به تعویق بیندازید اما حتماً در اولین فرصت به سؤال او پاسخ بدهید.

اگر احساس می‌کنید که هنگام گفت وگو با فرزندتان چیزی را اشتباه گفته‌اید به اشتباه خود اقرار کنید و آن را اصلاح کنید مثلاً: می‌توانید بگویید:

یادت می‌آید داشتیم با هم درباره‌ …. حرف می‌زدیم، همه‌ اطلاعات من صحیح نبود کمی مطالعه کردم ، واقعیت موضوع این  است…

مطالبی که کودکان در سنین مختلف در خصوص مسائل جنسی باید بدانند را میتوانید در نرم افزار تربیت جنسی کودکان ببینید.

شما ممکن است این را هم بپسندید