مقیاس افکار و باورهای نامناسب لکنت UTBAS

مقیاس افکار و باورهای نامناسب لکنت

لکنت زبان مشکلی گفتاری ـ حرکتی است که به دلایل ناشـناخته ا ی بـه وجـود مـ ی آیـد و علـت دقیـق و مشخصی ندارد . می توان گفت که تربیت بد، اضطراب، کم هوشی و … در برو ز آن تأثیر نـدارد . فراوانـی ابتلا به لکنت در پسران نسبت به دختران سه به یک است و با افزایش سن، ا ین عدم تناسـب افـزا یش می یابد.اختلال «لکنت زبان» انواع متفاوتی دارد که در زیر به برخی از آن ها اشاره می شود:

۱ .تکـــرار صداها مثـــل (گ ـ گ ـ گ ـ گـــریه)، تکــــرار سیلاب هــــا مثـــل (گر ـ گر ـ گر ـ گربه)، تکرار کلمات مثل (گربه ـ گربه ـ گربه ) و بالاخره تکـرار عبـارات (گربـه ی زرد ـ گربـه ی زرد ـ گربه ی زرد آمد).

۲ .توقف ها و مکث های بی جا و نامتناسب بین صداها و کلمات

۳ .کش دادن و امتداد کلمات (م ن) و …

افکار و باورهای نامناسب در مورد لکنت به جنبه شناختی اضطراب مربوط است و وجود چنین باورهایی می تواند عامل ایجاد و یا تشدید اضطراب اجتماعی در افراد دارای لکنت باشد. شناسایی زودهنگام و درمان این افکار و باورها می تواند از شدت اضطراب اجتماعی فرد بکاهد.

یکی از جنبه های مختلف اختلال لکنت اضطراب است. یکی از ابزارهای معتبر در مورد لکنت که به بررسی افکار و باورهای افراد دارای لکنت و اضطراب مرتبط با گفتار می‌پردازد. پرسشنامه افکار و باورهای نامناسب در مورد لکنت است.  روایی آزمون – باز آزمون با استفاده از ضریب همبستگی رتبه‌ای اسپیرمن،‭ ۰/۸۱ ‬برآورد شد. همسانی درونی این پرسشنامه با استفاده از ضریب همبستگی آلفای کرونباخ معادل‭ ۰/۹۹ ‬می‌باشد. این پرسشنامه در زبان فارسی دارای‭ ۷۱ ‬عبارت است که از روایی سازه همگرا، افتراقی و ملاک قابل قبولی برخوردار است. از مجموع نتایج به دست آمده از این مطالعه می‌توان مطمئن بود که این پرسشنامه از لحاظ ترجمه، با نسخه اصلی تست مطابقت دارد. همچنین این آزمون روا و پایا به زبان فارسی است که می‌تواند در کارهای کلینیکی و تحقیقات مورد استفاده قرار بگیرد

دانلود مقیاس افکار و باورهای نامناسب لکنت

برای دیدن این مطلب با سایت روانشناسی روان راهنما همراه باشید.
با ما در روان راهنما همراه باشید


صفحه اصلی دانلود پرسشنامه استاندارد ، آزمونهای روانی ، تست و مقیاس


 

توجه : لینک دانلود فایلها بلافاصله پس از خرید ظاهر میشود و به ایمیل شما هم ارسال میشود(پوشه هرزنامه یا spam را چک کنید). در صورتی که پس از خرید با مشکل دانلود در مرورگر گوگل کروم مواجه شدید از این راهنما استفاده کنید. ترجیحا از مرورگر فایرفاکس استفاده کنید (پسورد فایلها: ۱۳۵۷ و یا www.ravanrahnama.ir) ravanrahnama این مجموعه را ببینید bookh

شما ممکن است این را هم بپسندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *